ALGEMEEN > Glazuur - algemeen > " sinaasappel" huid in de glazuur

Hallo,
Ik heb een vraag over het glazuren van grotere platte borden. Als ik deze glazuur met Ve-Ka GL 1100 krijg ik een soort sinaasappelhuid. Hoe kan ik dit voorkomen? Bij kleine werken als kopjes e.d heb ik hier geen last van.
Ik bak op 1040 gr. en pendel 20 min.
Kan iemand mij adviseren. dank alvast.
gevraagd

2 antwoorden

  • Hallo Maria,
    Die glazuur doet het ook uitstekend op 1140 graden. Misschien dat je dan het probleem al kwijt bent.
    Succes, Let.
    beantwoord
  • Maria, de kopjes zullen hun smeltpunt sneller bereiken, gezien die "vrij " staan. Indien u de borden op een ovenplaat plaatst, moet ook deze ovenplaat op temperatuur komen, en dat vraagt iets meer tijd. Vandaar dat de borden er wat achteraan hollen. Indien u de borden in in rak of op triangels plaats, zal het euvel ook verholpen zijn. Misschien eens op de temperatuur proberen die Let voorsteld, maar dan zouden de kopjes misschien al 'overbakken' zijn als de borden op een ovenplaat rusten.
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.