ALGEMEEN > Stoken > ovenvast aardewerk

Weet iemand hoe heet je moet stoken om ovenvast aardewerk te maken?
Om te gebruiken in de keuken voor ovenschotels.
Of hangt dat van de kleisoort af?

4 antwoorden

  • Hangt wel degelijk van de gebruikte klei af. De beste keuze volgens mij is een steengoedklei met hoog Al²O³ - gehalte wat men onder de bovengrens moet stoken.
    beantwoord
  • Lucien, kun je me een kleisoort aanraden?
    Ik kan het niet goed terugvinden op internet. Vind wel de formule, maar dan....
    beantwoord
  • Al²O³ > 25 % is aan te bevelen. Er mag ook Fe²O³ in zitten, maar niet reducerend stoken.

    www.witgert.de/download/Technische-Daten.pdf

    Als je een leverancier vind die dit merk intrekt, kan je zien wat deze in huis heeft.
    beantwoord
  • dank Lucien, dit is me duidelijk geworden. Ik ga aan de slag!
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.