ALGEMEEN > Glazuur - algemeen > Poll: welke glazuur op gietklei K150?

Hoi!

Met de gietklei K150 heb ik (nog steeds) best veel glazuurproblemen. Naast experimenten met deze glazuur-klei combinatie probeer ik er ook achter te komen welke goed werkende combinaties andere mensen gebruiken.

Dus: wat voor glazuur gebruiken jullie met gietklei K150 en welke temperatuur / stookcurve gebruiken jullie daarbij?

Groeten!

3 antwoorden

  • Voor de gietklei producten gebruik ik geen standaard glazuren. Een standaardglazuur pas ik aan of ik ontwikkel zelf een glazuur. Je probleem is waarschijnlijk dat het glazuur afspringt van de (scherpe) randen of dat het werk kapot springt nadat het uit de oven is gekomen.
    beantwoord
  • Mijn glazuurproblemen met K150 zijn hier beschreven: http://oud.klei.nl/forum/o/5995/glazuur%20problemen%20op%20gietklei%20K150?nm=t. Ik heb problemen met meer glazuren dan daar vermeld wordt (kapot gaan, scheuren, afspringen). Met enkele ging het tot nu toe goed (een aantal glazuren van Cock Keramiek en een paar van Keramikos). Maar dit is echt giswerk voor mij. Ik ben nu een glazuurcursus aan het zoeken, maar in de tussentijd ben ik op zoek naar alternatieven voor glazuur. Ook vooral omdat ik nog biscuit werkstukken heb met deze klei.

    Ook tips voor het samenstellen van een dekkend of van een transparent glazuur dat gekleurd kan worden met pigment en goed past bij de K150 zijn echt welkom!
    beantwoord
  • Deze vraag wordt i.v.m. cross-posten gesloten en staat dan niet meer vermeld bij: laatste vragen.
    De vraag is wel terug te vinden in het forum: Glazuur: algemeen.
    Bij reacties graag reageren op het eerder geplaatste bericht:

    http://oud.klei.nl/forum/o/5995/glazuur%20problemen%20op%20gietklei%20K150?nm=ov
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.