ALGEMEEN > Glazuur - algemeen > zwarte lijnen

Kan iemand me helpen? Wat voor soort product gebruikt men tussen de verschillende soorten glazuren zodat deze niet in elkaar zouden vloeien. Zie foto in bijlage .Hier zijn de lijntjes zwart. Dank U
Bijlagen:

4 antwoorden

  • Hallo Gerda, een tekening maken met houtskool, deze overtrekken met ceraline krijtjes, en de vlakken invullen op kleur. groet, truus w.
    beantwoord
  • Je kunt met engobes decoreren; die lopen nooit in elkaar over. Met opglazuren heb je geen last van vervloeien van de kleuren. Nog een andere mogelijkheid is om glazuren te gebruiken die volledig stabiel zijn. Dat laatste vraagt wel het aanpassen van de gekleurde glazuren zelf.

    Met groet van www.michelkuipers.nl
    beantwoord
  • Een andere mogelijkheid is de 'cuerda seca' techniek. In dit forum staat daarover enige informatie ( te vinden via de zoekfunctie of via trefwoord: cuerda seca). Op YouTube staan interessante demonstraties. De lijnen worden gemaakt van een mengsel van wax-resist met mangaandioxide of zwarte stains. Zelf heb ik er in het verleden een beetje transparante glazuur aan toegevoegd, dat gaf een beter resultaat na het bakken.
    beantwoord
  • De delen op je werkstuk waar het glazuur van de ene kleur niet in de andere mag lopen, van te voren even met vloeibare latex bedekken. Uitsparen dus.
    Later het latex er af trekken en vervolgens het uitgespaarde met de andere kleur glazuur inkleuren. Engobes zijn inderdaad heel geschikt voor deze techniek.

    Groet, Jeanine
    www.Kloekemokken.nl
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.