ALGEMEEN > Stoken > Moet het gat in de oven ook even open bij glazuren?

Vorige week heb ik voor het eerst iets zelf biscuit gebakken.. Dat heb ik nu geglazuurd.. Morgen wil ik het dus afbakken.. Nu heb ik al begrepen dat ik de eerste 300 graden rustig aan moet stoken maar daarna sneller door naar de 1100.. Moet ik a) het stookgat boven in de oven ook open houden in het begin en b) moet ik ook pendelen op 1100 graden?
Alvast bedankt!

1 antwoorden

  • Hallo Diny,

    Ik houd bij het glazuurstoken het stookgat open tot ongeveer 600 / 650 graden ivm vochtafvoer.
    M.b.t. Pendelen: dat verschilt afhankelijk vd klei en het glazuur, is een beetje een kwestie van proberen. Ik zou beginnen met een half uur pendelen. Afhankelijk vh resultaat kun je dan bepalen wat je de volgende keer doet.

    Succes,
    Geert
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.