ALGEMEEN > Ovens > kiln sitter LT-3K werkt niet...

Hallo iedereen,

een maand geleden kocht ik een tweedehands oven met een kiln sitter systeem. De oven ziet er als nieuw uit, zowel van binnen als van buiten, en men vertelde me dat hij van de overleden moeder was die hem amper 20 x zou gebruikt hebben.

Na het aankopen van glazuur en materiaal, was het vandaag D-day! We zouden hem voor de eerste keer gebruiken.

Nu blijkt dat de oven niet warm wordt, zelfs geen klein beetje. Er is dus duidelijk iets mis, maar ik zou niet weten wat. De spiralen zien er heel goed uit, de aansluitingen lijken ok te zijn...

Heeft er iemand ervaring met deze ovens en weet iemand wat er eventueel aan de hand kan zijn?

Ik heb contact opgenomen met een keramiekgroothandel, waar ik hem mag binnendoen, maar er is een wachtlijst van 2 maanden en ik zou in december deelnemen aan een kerstmarkt met o.a. juwelen in keramiek, dus ik zou echt wel kunnen wenen nu :-(

9 antwoorden

 • Dag Kelly,
  Heb je een gebruiksaanwijzing bij je oven, maw weet je hoe je hem moet bedienen?
  Sluit het deksel goed af, anders maakt dit geen contact en werkt je oven niet.
  Veel succes en de groetjes!
  beantwoord
 • Dag Ingrid,

  bedankt voor je reactie!

  Dat lijkt allemaal in orde te zijn.

  Mijn man heeft het mechanisme even losgemaakt om te kijken of alles goed vast zat en dat blijkt zo te zijn. Er lag ook niet zo heel veel stof in omdat ik dat ook al ergens gelezen had.

  Het enige wat we er niet bij hebben is die firing gauge. Dat heb ik nu besteld uit Amerika, maar ik weet niet of dat een oorzaak kan zijn van het niet warm worden.

  beantwoord
 • http://oud.klei.nl/forum/o/3203/Kiln%20Sitter%20modellen%20LT-3%20en%20LT-3K?nm=t
  beantwoord
 • Hallo Kelly. Die firing gauge, is een plaatje, dat je alleen gebruikt wanneer je de oven vervoert. Die heb je dus niet nodig om te stoken. Zie gebruiksaanwijzing hierboven.
  beantwoord
 • Dag Els,

  ik dacht daaraan omdat we de oven onlangs gekocht hebben en dus vervoerd hebben...

  beantwoord
 • Het zou kunnen dat de oven door het vervoeren is ontregeld. Dat is makkelijk te verhelpen.Maar dan nog, zou ie warm moeten worden. Ik wil je graag helpen, maar hiervandaan kan ik niet zien wat er mis is. Heb je het smeltkegeltje er wel goed ingelegd ? Als je de oven aanzet, gaan er dan een lampje branden ? Heb je de tijdklok wel ingesteld ?
  beantwoord
 • Als het een bovenlader is (?) heeft deze een beveiliging die de oven uitschakelt als het deksel wordt opgelicht.
  Dit is een ijzeren pen die aan de zijkant van het deksel omlaag steekt en in een opening aan de zijkant van de oven valt.
  Deze pen verbindt een contactpunt door, maar als hij niet goed afgesteld staat doet hij dit niet en krijgt de oven geen stroom.
  Je kunt met een houtje in deze opening van de oven drukken om te kijken of hij dan wél contact maakt (kun je horen); maar niet te lang natuurlijk.
  De pen is met de moeren waarmee hij bevestigd is makkelijk te verlengen.
  beantwoord
 • Om jou oven te kunnen aanzetten moet er wel een cone onder de pal gestoken worden anders kan deze niet ingeschakeld worden.
  Deze cone werkt ook als uitschakeling (smelt) wanneer je oven op temperatuur is.
  Zie fig 8
  beantwoord
 • Als je geen cones hebt kun je om te testen de kilnsitter uitschakelen door de knop in te drukken en het palletje voorzichtig naar beneden te laten gaan. (zie ook elders op dit forum) Als je dan de oven aanzet (even) moet hij warm worden. Als hij dat doet ligt het probleem dus in de sitter. En inderdaad ook even goed naar de schakelaar van het deksel kijken.
  Er kunnen niet zo heel veel dingen mis zijn, dus even alles nalopen zou duidelijkheid moeten bieden.
  beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.