ALGEMEEN > Chemicaliën - Grondstoffen... > Ervaring met crematie-as

Ik heb onlangs een vriend verloren, ik heb wat crematie as, heel weinig hier in een potje, nu wil ik met deze as een werk maken, maar heeft iemand daar ervaring mee, weet iemand hoe dat reageert in glazuur, ?
as
gevraagd

7 antwoorden

  • kijk bij trefwoorden naar as en asverwerking

    gr. hannie
    beantwoord
  • Ilona, Natacha zal je hier zeker mee kunnen helpen:

    http://keramiek-grootwelsden.nl/files/index.php
    beantwoord
  • http://keramiek-grootwelsden.nl/files/natascha.php
    beantwoord
  • Bedankt!
    Ik heb maar heel weinig as, kan het niet wassen of wegen, telkens gaat een beetje meer verloren. Ik zou graag de as in een transparante,glazuur doen, maar zal ik die dan nog zien of is die dan volledig weg? Ik dacht om na het glazuren, de as over de nog vochtige glazuur te strooien. Zodat die op een plaats zit. Denk je dat ik dat nog zal zien, na biscuit stook, ik zou alles op de ongebakken scherf doen.
    Wat denken jullie?
    beantwoord
  • Ik denk dat je het beste eens aan Michel Kuipers kunt vragen. Hij maakt urnen en zit hier ook op het forum. Zijn website is: www.michelkuipers.nl. Succes! Mijn idee is dat je kans heb dat de glazuur reageert op de as waardoor je misschien een hele andere uitkomst krijgt dan dat je wilt. Laat je weten hoe het gegaan is?
    beantwoord
  • Ilona, Drooggewicht 5 % as toevoegen aan een transparant glazuur zal geen noemenswaardig probleem even. Een rutielglazuur is hiervoor aan te raden. Beneden de 1100°C blijven.
    beantwoord
  • ok bedankt. jullie hebben mij goed geholpen; ik laat zeker nog weten hoe het uit de oven gekomen is;
    bedankt
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.