ALGEMEEN > Klei - algemeen > Manier om klei NA het bakken steviger te laten zijn?

Misschien een stomme vraag, maar heeft iemand een tips om de klei NA het bakken steviger te laten zijn.
Toevoegingen maken de klei tijdens het verwerken meestal steviger.
En hoger bakken maakt klei ook steviger, maar heeft iemand nog meer tips voor mij?
Of welke klei is aan te raden?
Ga zeer fijn werk maken dat erg fragiel is, maar wil toch dat het gaat slagen.

kleigroet,
Marion
gevraagd

5 antwoorden

  • Beste Marion,

    wel eens gehoord van T material.
    ik heb er geen ervaring mee maar heb wel positieve geluiden erover gehoord.
    groeten
    Hans
    beantwoord
  • hallo Hans.

    Weet je of dat toevallig in de industrie gebruikt wordt?
    Meen dat het heel hoog gestookt moet worden.
    Weet je misschien waar ik meer aan de weet erover kan komen en waar men het verkoopt?

    Marion
    beantwoord
  • Dag Marion.
    Voor zover ik weet wordt het niet industrieel gebruikt
    Het is verkrijgbaar bij de keramiek groothandels
    Even bellen of ze het op voorraad hebben
    Het moet/kan hooggestookt worden.
    Zoals ik al zei ik heb geen gebruikservaring
    groeten
    hans
    beantwoord
  • Dat klinkt interessant om uit te gaan proberen.
    Hartelijk bedankt voor de snelle reactie

    Groet,
    Marion
    beantwoord
  • Hallo Hans,

    Zoals je (misschien) , gelezen hebt, heb ik wat kleihandels gevraagd. Uiteindelijk hebben ze het in Haarlem.
    Ga dus experimenteren.
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.