ALGEMEEN > Discussieforum > Richtlijnen Discussieforum

Richtlijnen Discussieforum

Het is niet de bedoeling om hier een streng reglement te plaatsen, maar enkele regels mogen er toch wel zijn.

Posten (bericht plaatsen)
• De basisregel is altijd respect.
• Iedereen mag op iedereen reageren. Dit is een volledig vrij forum.
• Als je een bericht plaatst in het Discussieforum, zorg dan dat de titel de lading goed dekt.
• Posts behoren altijd betrekking te hebben op hetgeen de ander geschreven heeft.
• Er mogen geen boze reacties volgen op een bericht. Iedereen doet zijn best om een ander te helpen.
• Er mogen geen onderwerpen gepost worden ter reclame van derden.
• Het is niet de bedoeling een topic verder te ondersteunen via e-mail, privé berichten of dergelijke. Het is de bedoeling dat iedereen de kans krijgt om te antwoorden en het te lezen. Dit is de algemene bedoeling van een forum.
• Er mogen geen onderwerpen gepost worden met cracks of illegale codes van programma’s noch met links er naar toe.
• Gelieve ook het forum even te doorlopen of het onderwerp dat u wilt vragen, niet eerder is gepost en beantwoord. Het gebeurt meerdere malen dat dezelfde vragen terug komen. Hiervoor is er een zoekfunctie op het forum en u kunt zoeken op trefwoorden
• Opmerkingen en posts die niet inhoudelijk betrekking hebben op de discussie (bijvoorbeeld grappige opmerkingen en complimenten over schrijfstijlen) horen niet in de discussie thuis. Zij worden als discussiestoppers beschouwd en worden dan ook verwijderd. Verwijdering van een post melden we verder niet aam de schrijver.
• Dit geldt natuurlijk niet voor een komische noot binnen een verder goed inhoudelijk bericht.
• Dit geldt wel voor bijvalsbetuigingen (‘daar ben ik het helemaal mee eens’) of afkeuringen (‘wat een onzin’) zonder verdere uitleg. Zij voegen niets toe aan de inhoud van de discussie en moeten worden vermeden.

On topic
Een reactie in een bestaande thread dient te gaan over het onderwerp dat de discussiestarter is begonnen. Ofwel, probeer bij het plaatsen van een reactie zoveel mogelijk ‘on-topic’ te blijven. Beetje afwijken mag wel, als het maar niet de spuigaten gaat uitlopen.

Taalgebruik
Het Discussieforum van KLEI is een net forum en dient zo te blijven. Vloeken, schelden, spam etc. is uiteraard uit den boze. Ook vragen we iedereen zoveel mogelijk goed Nederlands te schrijven.

Niet schreeuwen!
Het gebruik van woorden in hoofdletters om iets te benadrukken wordt gezien als schreeuwen en is dus ongewenst. Ditzelfde geldt voor het gebruik van leestekens om vloekwoorden aan te geven.

Speel niet op de man
Erger je jezelf aan iemand? Houdt dit dan alsjeblieft voor je. Dit forum is er niet om modder naar elkaar te gooien. Je kunt wel een bericht sturen naar info@klei.nl, dan zal de moderator de gebruiker eventueel aanspreken op zijn gedrag. Doe het in elk geval NIET in het topic zelf.

Geen groeten
Je wilt misschien beleefd zijn, heel goed, maar begin een bericht op het KLEI forum toch niet met
‘Geachte’, ‘L.S.’ ‘Hoi’, etc. Begin meteen met je bericht zodat de discussie zoveel mogelijk vrijblijft van overbodige informatie. Er is immers al genoeg te lezen(smiley).
Eindig je bericht ook niet met ‘Met vriendelijke groet’, ‘mvhg’ etc. Hiermee wordt zoveel mogelijk overbodige informatie vermeden en is het forum een stuk overzichtelijker en makkelijker te lezen.

E-mailadressen vermelden
Als je een vraag hebt, ga dan niet per e-mail om de oplossing vragen door je e-mailadres te vermelden. Het is voor toekomstige bezoekers ook handig om het antwoord te lezen, daarom is het niet handig om het antwoord per e-mail te krijgen (smiley).

Cross-posten
Een reactie in meerdere threads posten is meestal zeer vervelend. Als iemand op die reactie wil reageren, moet hij eigenlijk in alle discussie’s waar die reactie staat, dezelfde reactie plaatsen. Daardoor ontstaan twee gelijke paralelle discussie’s wat niet erg handig en dus ongewenst is. Daarom: niet cross-posten.

Géén chatbox!
Een forum is iets anders dan een chat-box. Het kan daarom wat langer duren voordat iemand antwoord geeft op je vraag.

Start niet onnodig een nieuwe discussie
gevraagd

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.