ALGEMEEN > Stoken > klei bakken
hallo,
ik ga stilaan overgaan tot de aanschaf van een oven en ik had nog graag enkele zaken geweten:
-de klei die ik gebruik,steengoedklei,staat op de verpakking 1000C-1300C. Wat betekend die 300C verschil?
-wat gebeurd er als ik deze klei maar op max 1100C bak? Dus wat als je steengoed op aardewerktemperatuur bakt,ik kan dan aannemen dat de scherf poreus blijft als aardewerk maar zijn er voor de rest nog verschillen?
-Ik ben nog aan het twijfelen tussen een Rodhe en een Nabertherm. Iemand hier goede of slechte ervaringen mee?
Alvast op voorhand bedankt voor jullie reacties,groetjes
ik ga stilaan overgaan tot de aanschaf van een oven en ik had nog graag enkele zaken geweten:
-de klei die ik gebruik,steengoedklei,staat op de verpakking 1000C-1300C. Wat betekend die 300C verschil?
-wat gebeurd er als ik deze klei maar op max 1100C bak? Dus wat als je steengoed op aardewerktemperatuur bakt,ik kan dan aannemen dat de scherf poreus blijft als aardewerk maar zijn er voor de rest nog verschillen?
-Ik ben nog aan het twijfelen tussen een Rodhe en een Nabertherm. Iemand hier goede of slechte ervaringen mee?
Alvast op voorhand bedankt voor jullie reacties,groetjes
2 antwoorden
-
Hallo Steven
Een klei die tot 1300 graden kan is op die temperatuur dus bijna waterdicht en heeft dan de grootste krimp bereikt.
Bak je lager zal ook de krimp minder zijn en dat kan gevolgen hebben voor de glazuurlaag.
Frans -
oke Frans,dat schept al iets meer duidelijkheid,grtz
Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.