ALGEMEEN > Breuken, scheuren kapotvriezen, restaureren etc. > lijm

Hallo,
Nu weet ik dat er al vaak gepraat is over keramieklijm op dit forum, maar voor de zekerheid stel ik mijn vraag toch maar in een apart topic. Stel je hebt twee gebakken en geglazuurde voorwerpen, en je lijmt het ene aan het andere vast, kan dit met een lijm die dezelfde eigenschappen heeft als klei of glazuur? Of, makkelijker gezegd, is het dan nog even veilig voor gebruik, ook in bv de vaatwasser?
Groeten, Flora
gevraagd

4 antwoorden

  • Ik heb goede ervaring met secondelijm,b.v. van bison. Dat werkt erg snel. Maar of dat de afwasmachine overleeft?!
    Tjalda
    beantwoord
  • Dag Tjalda,

    Bedankt voor je reactie. Ja, ik denk dat ik toch lijm moet hebben die speciaal voor keramiek is. Ik heb al een aantal interessante dingen gezien bij Keramikos, en ik ga verder nog wat onderzoek doen.

    Groeten,

    Flora
    beantwoord
  • Hallo Flora,

    De Keramieklijm waar jullie het hier over hebben, moet volgens mij wel meegestookt worden eer er een harde verbinding ontstaat. volgens mij pakt het ook niet op geglazuurde delen.
    Als je twee biscuit gestookte delen aan elkaar lijmt moet je ook zorgen dat er geen lijm komt op delen waar later nog glazuur moet komen.
    Waar lijm resten zitten, pakt namenlijk geen glazuur meer.

    Voor een goede lijm om geglazuurde delen te verlijmen zou ik eens gaan informeren bij een gespecialiseerde bouwmarkt, volgens mij moet er beslist iets zijn wat een goede hechting geeft en dan ook nog in de vaatwasser moet kunnen kijk maar eens wat een assrtiment lijm er tegenwoordig bij een bouwmakt ligt.

    Ik gebruik trouwens zelf ook gerust secondelijm(bison) om een werkstuk op een ondergrond te verlijmen, het hoeft dan natuurlijk niet in de vaatwasser.

    Groeten en nog de beste wensen
    Marc


    beantwoord
  • Dag Marc,

    Aan deze reactie heb ik zeker wat, dankjewel! Ik ga het een en ander uitproberen.

    Groeten, en nog de beste wensen terug,

    Flora
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.