ALGEMEEN > Tegels - platen klei > Steengoed tegels bakken

Ik merk dat als ik heel langzaam opstook en afkoel (ik zet de oven weer aan op minimum nadat hij afslaat bij het maximum) het probleem van gebroken tegels minder wordt . Maar een lange stookcyclus (tot 72 uur) heeft schijnbaar ook nadelen, nl. al mijn tegels zijn holvormig geworden. Ik plaats ze in een tegelrek en ze zakken blijkbaar door hun midden. Dit zou niet mogen, ik stook op 1150° en mijn steengoedklei is 1150-1300°
Heeft iemand hier ervaring mee? Zou het kunnen dat de lange stookcyclus de de oorzaak van de vervorming is, dat gecumuleerde hitte een rol speelt?
gevraagd

1 antwoorden

  • Ik heb hier ook mee geworsteld. In de tegelcassette leg ik nu eerst een reeds gebakken biscuittegel (1000 graden) en daarop de te bakken steengoedtegel. Dat helpt voor het doorzakken.
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.