ALGEMEEN > Foto op keramiek, transfers etc. > foto's op keramiek

Wie kent het voorschrift, proces om foto's op keramiek zoals bekers en tegels te zetten?
gevraagd

4 antwoorden

  • hallo,
    Het eenvoudigste om foto's op keramiek te plaatsen is volgens mij met het systeem van décal comanie (weet niet of het juist is geschreven). Dat is een heel dunne doorschijnend laagje, of een papieren blad aangebracht. Daarop kan je je foto zeefdrukken met glazuur, dit kan je dan op de reeds gebakken klei aanbrengen en dan opnieuw gaan bakken op een bepaalde temperatuur.

    Er zou ook een soort middel bestaan, maar dat heb ik nog niet gevonden, waarmee je je werk instrijkt, en dan in een donkere kamer kunt belichten, .... maar denk dat dit heel omslachtig is.

    Hoop dat ik je een klein beetje vooruit heb kunnen helpen. als je nog meer info wilt i.v.m die décal comanie dan mail je me maar.
    beantwoord
  • Ik doe het regelmatig op mijn keramisch werk, surf eens naar mijn web(zie bij de links)voor voorbeelden. Het is een omslachtig procédé voor een kleine oplage en je hebt wat fotografisch en zeefdrukmateriaal nodig. Je mag me bellen voor meer uitleg, je vindt mijn telefoonnr. op mijn web-site.
    Ivo Nijs
    beantwoord
  • Enkele jaren geleden heb ik foto's afgedrukt op keramiek. Het is inderdaad een behoorlijk proces, maar wel heel erg leuk.

    Er is een middel die je op het keramiek kunt smeren en vervolgens belicht je het werkstuk. (Dit middel smeer je er dus al op in de doca)
    Omdat het al 6 jaar geleden is dat ik dit gedaan heb, weet ik niet meer hoe dit middel heet. Je zou het moeten navragen bij een groothandel voor fotografie. Ik heb het middel destijds in Rotterdam gekocht. Mocht je echt interesse hiervoor hebben wil ik het adres van die groothandel nog wel voor je opzoeken.

    Succes Michelle
    beantwoord
  • hallo Alex,
    als je op een makkelijke manier een foto of wat dan ook wil plaatsen op keramiek o.i.d. dan moet je eens kijken op de pagina van de kwast, daar kun je een soort transferfolie kopen voor op keramiek, voor hoelang het blijft zitten weet ik niet,maar je moet het printen,strijken en dan op de plaats plakken en dan "afbakken" in de huishoudoven, dan krijg je er een soort plasticlaagje op met de foto/ plaatje.
    het is alleen niet vaatwas bestendig.
    het is een folie van het merk Sigel en het heet
    Inktjet transfer folie IF 660

    Ik hoop je hiermee geholpen te hebben.

    Groetjes Bianca.
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.