ALGEMEEN > Diversen > versturen keramiek

Al meerdere malen heb ik bestellingen van keramiek verstuurd binnen Nederland hetgeen altijd goed is gegaan. Nu heb ik een werk verstuurd naar Noorwegen goed verpakt in nopjesfolie, luchtkussentjes en piepschuim vulmateriaal. Tja het werk is dus niet heel aangekomen. Als ik de schade zie, denk ik dat er met het pakket gegooid is.
Ik moet nu uiteraard opnieuw een werk maken en leveren. Logisch, maar het kost behalve materiaal, tijd ook nog verzendkosten, dus: veel.
Ben uiteraard huiverig voor de verzending, maar brengen is niet echt geen optie....
Wie heeft er ervaring in deze en kan mij advies geven?
In TNT heb ik niet veel vertrouwen meer. Er werd mij al gezegd geen sticker op de doos te plakken : Breekbaar.
Nu lees ik op diverse forums dat dit inderdaad averechts werkt!
Te zot voor woorden, toch?
Hoop bruikbare info te krijgen,
vast bedankt,
Hanneke
gevraagd

12 antwoorden

  • Hanneke, ik veronderstel dat dit TNT-post NL is. Voor B ligt dit wat anders. Hier is dit TNT-express en hebben een andere instelling. Er bestaan ook in NL transporteurs gespecialiseerd in breekbaar goed. Een bijkomende vezekering is in elk geval aangewezen. Gooien met zulke zendingen is niet denkbeeldig...erg he ?
    beantwoord
  • Hallo Hanneke,

    Ik weet niet waar je woont, maar ik verstuur altijd met uti in Eindhoven. Wie weet zit dat op meerdere plaatsen, maar ik heb erg goede ervaringen. Ik laat mijn werk ook inschuimen bij een verhuisbedrijf. Zij gebruiken een soort schuim dat lijkt op pur. (pur nooit gebruiken, dat duwt je werk kapot)\\wanneer je meer info wilt, laat maar weten.

    Groet,
    Marion
    beantwoord
  • Marion, wat betreft PUR-schuim; u hebt gelijk dat pur uit een spuitbus niet geschikt is, maar er bestaat ook een 2-komponenten schuim speciaal voor verpakkingen. Deze heeft een veel groter ( open ) celstructuur. Voor B kan u dat vinden bij Vosschemie en voor NL bij www.harjon.nl.
    beantwoord
  • Hallo Lucien,

    Heb ik ook nog wat geleerd, zal eens kijken of ik het zelf ook kan aanschaffen. (Het zou jammer zijn als Hanneke een werk gemaakt heeft en het opnieuw sneuvelt als ze pur uit de spuitbus gebruikt)
    beantwoord
  • Marion, 1 liter wordt 40 liter schuim. Het werkstuk in plastiekfolie verpakken. In een doos plaatsen. De ruimte verdelen met plastiekzakjes waar men dit 2-componenten-schuim in giet. ( zie gebruiksaanwijzing en let wel op het uitzettingsvolume. Bijgieten kan later nog met extra zakjes. Uitpakken: doos opensnijden en de foamdelen voorzichtig verwijderen. Aan te raden is deze doos in een grotere doos plaatsen met ' luchtzakken-plastiek ' om de eerste schokken op te vangen in geval men met voetbalspelers werkt. :-) Maar normaal moet deze foame voldoen.
    beantwoord
  • Hallo Marion,
    Ik ben al aan het zoeken naar een ander transportbedrijf, ik zag dat er bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in breekbare goederen. Ik zal daar informatie opvragen.

    Hallo Lucien,
    Nooit gehoord van dit soort schuim, maar ik vind het een heel goed idee. De uitleg hoe het te gebruiken is heel duidelijk. Naar mijn idee is dit een veel veiligere manier voor het verzenden van keramiek, ook binnen Nederland. Ik ga even googelen.

    Heel hartelijk dank voor jullie antwoorden.
    Ik laat nog weten hoe het afgelopen is, over enige tijd uiteraard, want ik moet eerst aan de lag.
    Groet,
    Hanneke
    beantwoord
  • Heeft iemand goede ervaringen met een vervoersbedrijf hoor ik dat uiteraard nog graag.
    Groet,
    Hanneke
    beantwoord
  • Van verschillende keramisten hoor ik dat ze geen problemen ondervonden hebben met UPS
    beantwoord
  • Hallo Mels,

    Ik heb nog wat navraag gedaan en heb begrepen dat de ervaringen met ups beter zijn dan met tnt. Ik ga de gok maar wagen.
    In ieder geval bedankt.
    Groet,
    Hanneke
    beantwoord
  • Hallo Lucien,
    ik ben aan het zoeken op de site die je opgaf (waarvoor dank). Heet het product voluit polyurethaanschuim 600/150?
    beantwoord
  • Mommers, ik weet alleen nog dat er drie densiteiten in bestonden, waarvan de lichtste open cellen - type speciaal ontworpen is als verpakkingschuim. Even navragen zou ik zeggen.
    beantwoord
  • Dank voor je snelle antwoord!
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.