ALGEMEEN > Klei - algemeen > glazuur craqueleert
Ik heb porseleinen kralen gemaakt.
1)Ruwbak op 950° dan transparante blinkende glazuur erover en op 1060° gebakken
2)geen ruwbak en direkt op 1060° met transparante glazuur gebakken (dit had mij iemand aangeraden)
In beide gevallen craqueleert de glazuur.
Wie heeft er een tip zodat de kralen mooi egaal zouden zijn ?
Mvg Rita
1)Ruwbak op 950° dan transparante blinkende glazuur erover en op 1060° gebakken
2)geen ruwbak en direkt op 1060° met transparante glazuur gebakken (dit had mij iemand aangeraden)
In beide gevallen craqueleert de glazuur.
Wie heeft er een tip zodat de kralen mooi egaal zouden zijn ?
Mvg Rita
2 antwoorden
-
Porselein is niet alleen een kwestie van receptuur maar ook van temperatuur. Normaal gesproken geeft porselein juist weinig tot geen craquelure. Hetzij bij de biscuitbak of bij de gladbrand; de porselein dient toch dicht te sinteren, anders is het geen porselein. Volgens mij bak jij je porselein veel te laag. Je zou ook krijt aardewerk kunnen gebruiken voor je sieraden bij genoemde temperaturen, deze bakt ook mooi wit, en sintert wel. Niet te dik glazuren voorkomt dan craquelure.
Rob -
Bedankt voor de tip.
groetjes Rita
Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.