ALGEMEEN > Foto op keramiek, transfers etc. > Transfer op tegels

Ik ben geen keramist, maar fotograaf. Ik zou graag weten hoe ik het beste foto's kan inbranden onder hoge temperatuur op keramische tegels? Welke apparatuur heb ik daarvoor nodig. Zijn hier evt. workshops over?
gevraagd

1 antwoorden

  • Ik doe mijn fotowerk via zeefdruk,dit is een leuke methode met veel creatieve keramische mogelijkheden.In het kort;Ik reduceer een foto met een fotoprogramma op de computer tot een afbeelding in één kleur(zwart).Deze druk ik af op met een injekt printer op een vel transparant.De transparante afbeelding wordt gekopieerd met behulp van kopieervloeistof en een lamp op een zeefdrukraam.Nu kan ik tegels gaan bedrukken met onder of opglazuur.Echter maar in een kleur,elke andere kleur vraagt weer een nieuwe zeefdruk sjabloon.Daar me dit te veel wordt ,druk ik alleen in een donkere kleur af,de rest kleur ik met de hand bij.Dit werkt toch nog relatief snel .Een eeuw terug werden zo ansichtkaarten in serie gemaakt.

    Tegenwoordig bestaan er ook keramische printers waarvan de inkt in de cartridges is vervangen door keramische kleurpigmenten.Prijzen en leveranciers zijn me niet bekend,ik denk dat je het beste een zoektocht hierna via google kunt doen.Veel keramisten laten hun fotowerk doen via hierin gspecialiseerde bedrijfjes.Verder in het forum is de rubriek Foto op Keramiek met meer informatie;

    http://oud.klei.nl/forum/showforum.aspx?fid=148

    Rob
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.