ALGEMEEN > Foto op keramiek, transfers etc. > transfer op ongeglazuurd porselein

Kan je een transfer op ongeglazuurd porselein of klei inbakken? Moet je porselein dan eventueel hoger bisquit gebakken worden???
gevraagd

4 antwoorden

 • Het punt met transfers is dat de hiervoor gebruikte verf vaak porseleinverf is (opglazuur gebakken rond de 750C).Dit type verf heeft een onderliggend glazuur nodig voor de hechting en (glanzende)kleur weergave.De transfer dient zich ook bij het aanbrengen 'vast te kleven' aan een niet poreus oppervlak.Als je porselein voldoende verhit zodat het gaat sinteren,glazuurt het als het ware zichzelf,dit porselein is genaamd biscuit porselein.Mogelijk dat dit oppervlak wel geschikt is voor het opbrengen van een transfer.
  Rob
  beantwoord
 • Bedankt Rob voor je reactie. Hoop binnenkort te kunnen experimenteren.
  Groetjes, Ingrid
  beantwoord
 • Hallo Ingrid,Ik heb gisteren een transfer van Mulder inplaats van rond de 750C ,ingebakken op een sinter engobe op 1060C.Afbeelding en kleuren bleven prima.
  Rob
  beantwoord
 • Hey Rob, heb ondertussen van een keramiste vernomen dat je de transfer op ongeglazuurde bisquit kan bakken maar dat de foto dan minder scherp is. Ga proberen op het porselein hoger (1240°C) te bakken zonder glazuur en dan de transfer in te bakken.
  Bedankt voor de reactie.
  Groetjes, Ingrid
  beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.