ALGEMEEN > Apparatuur/gereedschap > Spuitertjes gasbrander

Ik ben op zoek naar spuitertjes (zie foto) voor mijn gasbrander van olympic. De oorspronkelijke zijn voor aardgas maar ik wil ze aanpassen zodat ik op propaan of butaangas kan branden. Weet iemand waar ik deze kan vinden? Dit blijkt een enorm probleem te zijn.
Bijlagen:

8 antwoorden

 • Kaatje, onder de benaming ' nozzle ' of ' sproeikop gas ' kan je zeker een adres googlen. Elk verkooppunt gaskachels heeft zeker wat je zoekt. Ook groothandels loodgieterij installaties centrale verwarming hebben dit in huis.
  beantwoord
 • Hartelijk dank voor de reactie. Zo eenvoudig is het jammer genoeg niet. We informeren ons intussen verder maar de enige oplossing zou zijn om de gaatjes van de sproeikopjes dicht te maken en nieuwe, kleinere gaatjes te boren.
  beantwoord
 • Kaatje, dit snap ik niet. Dit zijn standaard-nozzles die elke CV-installateur in voorraad heeft. Toch even verder bevragen hoor.
  beantwoord
 • Hey lucien,
  We hebben al zo'n 20-tal installateurs bezocht, verschillende bedrijven aangeschreven waaronder zelfs een specialist in branders. Deze laatste gaf ons de tip van het dicht maken en opnieuw inboren.
  beantwoord
 • Kaatje, ik heb ook even wat rond aan het bellen ivm het ' sproeikop-mysterie ', waaronder een groothandelaar loodgieterij. Deze wist me te vertellen dat voor CV installaties men deze sproeikoppen ( nozzles ) niet meer zomaar los mag verkopen in België, maar verzekerde me dat men die zeker nog kan vinden bij verdelers/onderhoud van gaskacheltjes en in verschillende diameter, naar gelang het merk en de gewenste druk. Vandaag is mijn leverancier gesloten, maar als hij dit in voorraad heeft, laat ik het je wel weten. Ze bestaan nog zeker in de handel.
  beantwoord
 • Dat zou superfijn zijn. In ieder geval al erg bedankt!
  beantwoord
 • Kaatje, kan je het merk én het type brander terugvinden ? Deze gegevens heeft mijn installateur nodig om de gezochte sproeikop te bestellen. Je kan ook rechtsstreeks kontakt opnemen op tel.nr. +32 (0)3 776 11 00
  beantwoord
 • Brander is van Olympic, verder geen gegevens i.v.m. het type te vinden. Ik stuur je een foto mee.
  Link naar de branders die ze nu gebruiken: www.greatkilns.com/.../9.html. Mijn brander ziet er net zo uit maar heeft 5 sproeiers, geen 4.
  Bijlagen:
  beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.