ALGEMEEN > Ovens > Nieuwe oven aanschaffen

Deze keer is het Anton de man van Hennie.
Wij willen een nieuwe oven aan schaffen maar ik zit nog met de vraag waarom er altijd zo'n graat prijsverschil bestaat tussen een voorlader en een bovenlader.
Wie kan mij hier een antwword op geven.
Andere adviezen bij het aanschaffen van een oven zijn ook van harte welkom.
groet, Anton van de Water

1 antwoorden

  • Beste Anton,

    Een bovenlader is veel eenvoudiger van constructie.
    Zowel mechanisch als elektrisch.
    Bij een deuroven moet de constructie zo stevig zijn dat je de deur open en dicht kan doen zonder dat het geheel vervormd.
    Elektrisch moet je dan met de spiralen en de deur en vaak ook in de bodem ingewikkelder dingen doen.
    Vandaar dat een deuroven duurder is.

    Bij het aanschaffen van een oven moet je vooral letten op wat je maakt en wat je gaat maken.
    Je schaft iets aan wat minstens 20 jaar meegaat.
    Hoe zal je werk zich ontwikkelen
    Maak je aardewerk dan is een max temp van 1200 prima, maar wil je steengoed of porcelein dan heb je daar niets aan.
    Als je rugklachten hebt koop dan nooit een bovenlader.
    Als je wat groter werk maakt of zal gaan maken dan ontkom je niet aan krachtstroom.
    Een nieuwe oven is veel geld dus vraag jezelf af wat je belangrijk vindt.
    Beter wat langer gespaard en iets wat helemaal bij je past dan een goedkoop alternatief waar je concessies moet doen.

    succes
    hans
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.