ALGEMEEN > Stoken > kookpot
Ik wil graag gebruik maken van de hier aanwezige kennis voor mijn vraag. Ik maak replica's van vroegmiddeleeuwse kookpotten.
Wat is nu beter: laag stoken dus tot 1080 gr. of hoog stoken en dan bedoel ik hoger dan 1200 gr.
De potten worden gebruikt om aan de rand van een open vuur in te koken. Steeds draaien natuurlijk en van te voren vol laten zuigen met water.
Wat is nu beter: laag stoken dus tot 1080 gr. of hoog stoken en dan bedoel ik hoger dan 1200 gr.
De potten worden gebruikt om aan de rand van een open vuur in te koken. Steeds draaien natuurlijk en van te voren vol laten zuigen met water.
3 antwoorden
-
Mirjam, drank deed men meestal in steengoed ( Raeren en Frechen ) en koken op aardewerk ( beneden het sinterpunt )
-
Dank Lucien voor de uitleg. Kun je ook vertellen waarom dit zo is? Heeft het misschien met de flexibiliteit van aardewerk te maken?
-
Ja Mirjam, dat is de reden. Zelfde wetmatigheid als bij Raku.
Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.