ALGEMEEN > Website NIEUW > puntensysteem

Waarom werkt dit forum met een punten systeem?
Benieuwd.
Groet joke

21 antwoorden

 • In elk geval de nodige humor.
  beantwoord
 • Als je 10 punten hebt mag je die bij de redactie inruilen voor een strengpers. :-)
  beantwoord
 • Nou Lucien dan heb je heel wat strengenpersen ontvangen.
  Gewoon verkopen via biscuitjes.
  Grtjs
  beantwoord
 • Beste redactie.
  Ik heb 50 punten. Kunt U mij 5 strengen persen sturen?
  ;-) Dan geef ik er 4 weg.
  Danku.
  beantwoord
 • Ben benieuwd wat deze vraag losmaakt bij de forum gebruikers! Mij maakt het niks uit, hecht geen waarde aan het ‘puntentotaal’, wel vind ik het prettig een reactie of duimpje te zien ter goed/bevinden van het onderwerp of antwoord.
  De redactie krijgt heel wat te evalueren in sept, succes daarmee.
  Groet, truus w.
  beantwoord
 • Lekkere flauwekul :-))
  beantwoord
 • Het puntensysteem wordt bij de evaluatie van de website in september meegenomen.
  mvg Yoka
  beantwoord
 • Bij de ontwikkeling van de nieuwe website vorig jaar hebben we gekeken wat er bij forums gebruikelijk is en wat voor ons forum goed zou zijn.
  De punten geven aan hoe actief iemand is op het forum (geldt niet voor de redactie, die punten worden regelmatig op 0 gezet...).
  Hopelijk stimuleert het om vaak een antwoord te geven op vragen die gesteld worden. Het systeem met de duimpjes en vinkjes is bedoeld om de lezer te laten zien hoe antwoorden gewaardeerd worden. Een antwoord met veel vinkjes is waarschijnlijk beter...
  beantwoord
 • @Mels, de duimpjes werken op mij wel zo dat ik mijn best doe iemand zo goed mogelijk te helpen. Jammer dat niet iedereen weet hoe je die duimpjes uitdeelt :-) OF ik doe het niet goed genoeg, dat kan natuurlijk ook.

  De punten voor ieder antwoord negeer ik verder, maar inderdaad dan weer wel als indicatie, maar alleen of iemand een eerste vraag stelt of hier al langer mee doet.

  (Dat was even echte feedback.)
  mvg
  Liset
  beantwoord
 • Ik heb wel gezien dat er punten werden weergegeven.Hoe dan ook wil ik er geen rekening mee houden want wie zegt dat iemand met veel punten wel voor jou het goede antwoord heeft.Iemand nieuw ( waarschijnlijk met een lage score) kan soms een heel nieuwe kijk of techniek aanleveren.Of zelfs een oude rot in het vak zijn maar nu pas actief is geworden op het forum of mensen die maar op bepaalde vragen reageren,dus minder punten kunnen "scoren".
  Ik heb ook geen idee hoe het optelt...telt ieder berichtje mee ook als je gewoon vertelt dat de foto van iemands werk mooi is ?
  Ik heb het eerlijk gezegd ook niet in de gaten gehad dat er beoordelingen uitgedeeld moesten worden ? Ik was zo gewend aan de oude site, ben gewoon verder gegaan zonder mij te verdiepen in de werking van de nieuwe site.
  Dus voor mij heeft een puntentelling geen enkele waarde .
  Tot zover mijn feedback aan de redactie
  Groeten Sonja Deckers
  beantwoord
 • Het aantal punten geeft alleen aan hoe vaak men een antwoord plaatst Sonja dus ook als het antwoord nergens op slaat.
  Het aantal duimpjes geeft aan hoeveel lezers het met de vraagsteller of beantwoorder eens zijn.
  Vinkjes zorgden tot voor kort dat de vraag werd opgeborgen in de daarvoor bestemde rubriek omdat dan de vraagsteller daarmee aangeeft dat dit het juiste antwoord was.
  Dus punten zeggen niet zoveel maar duimpjes en vinkjes wel.
  Frans
  beantwoord
 • Precies. Frans zegt het.
  Dus Frans ook een duim_op.
  Hoe ? Klik maar eens op de zwarte duim. Als die oranje wordt heb je een "thumbs-up" uitgedeeld aan iemand.
  mvg
  Liset
  beantwoord
 • misschien eens herbekijken maar niet weggooien...
  de punten meegegeven aan bepaalde acties, vragen of antwoorden zijn niet zo juist naar waarde te schatten.
  het zou een idee moeten geven van de kennis of kunde van de gebruiker zodat de anderen bvb de inhoud van de antwoorden kunnen baseren daarop.
  een "eenvoudig" antwoord van een chemie specialist zoals lucien bvb is niet direct waar je zit op te wachten als je bvb je eerste vuile handen hebt van een kleiwerkje. maar zo kan lucien bvb wel inschatten hoe hij zijn antwoord moet formuleren aan de hand van de puntwaarde van de vrager.
  enfin het is maar een idee...
  maar als het om de punten gaat (voor de punten jagers, hihihi) dan kan je beter meer vragen stelen dan antwoorden geven.
  vakantie groeten van mjk
  beantwoord
 • Hallo ,toch wil ik nog eens reageren en met name op het feit dat de kennis en kunde van de gebruiker en antwoorder gekoppeld wordt aan de puntentelling ...
  inschatten hoe een antwoord te formuleren aan de hand van de puntenwaarde van de vrager..... dus iemand die laag scoort zou dus weinig tot geen kennis kunnen hebben??
  Ik zie dat helaas anders want mogelijk door je ontwikkeling op keramisch vlak heb je misschien wel minder behoefte om "actief" te zijn op het forum of je weet dat bepaalde mensen altijd wel reageren of al gereageerd hebben.
  Stel dat je na verloop van tijd,dus laag puntenaantal hebt ,maar ruim kennis hebt en dan eens "vastloopt" dan moet men je dus als "beginner" aanzien?
  Persoonlijk hoeft voor mij die hele puntentelling en duimpjes niet.Zeker zoals de telling nu dan werkt,vind ik het zelfs misleidend,als mensen dit echt zo als handleiding zien.
  Ik begrijp dat men in vaak hectische tijden graag snel een pasklaar antwoord heeft .Met de zoekmethoden is het tegenwoordig toch vrij makkelijk zoeken,ook al kost het dan wat meer tijd,daar leer je ook veel van want zo kun je bij iets uitkomen waar je nog niet bij stilgestaan had!
  En wie zegt dat juist dat duimpje het voor jouw goede antwoord is ?
  Met vriendelijke groeten,Sonja
  beantwoord
 • Ik ben het helemaal met je eens, Sonja.
  Mijn punten heb ik b.v. "gescoord" als beginner. Juist wanneer je met klei begint heb je onmogelijk veel vragen toch?
  Je weet snel genoeg bij het lezen van deze site welke antwoorden je serieus moet nemen dus duimpjes zijn voor mij ook niet zo nuttig, sterker nog ik kijk er nooit naar.
  Groet,
  Inez
  beantwoord
 • Persoonlijk geef ik een duim voor ieder antwoord waar ik met mijn interesse voor en kennis van keramieken verder kan. Ook als ik niet de vraagstelster ben.

  Gewoon om te laten zien dat het gewaardeerd wordt.
  Ik vind het wel belangrijk om iemand te laten weten dat je zijn of haar inbreng waardeert.

  Je kunt ook gaan schrijven dat je het een goed idee vind natuurlijk. Maar de vraag is of al die postjes "goed idee" iets toevoegen. Een duimpje is een oplossing die minder zwaar op de database drukt dan een post waar hetzelfde in staat.

  Vandaar dat ik de duimpjes graag gebruik voor hetgeen ik denk dat het voor bedoeld is.

  mvg
  Liset
  Bijlagen:
  beantwoord
 • @MJK C,
  Je schrijft iets waar ik het als beginner niet mee eens ben, namelijk "een "eenvoudig" antwoord van een chemie specialist zoals lucien bvb is niet direct waar je zit op te wachten als je bvb je eerste vuile handen hebt van een kleiwerkje."

  Ik ben een beginner met nog maar net vieze handen (1 1/2 jr geleden begonnen, een nieuwe hobby), maar reken maar dat ik zit te wachten op duidelijke taal zoals Lucien die neer zet. Kennis waar "geen speld tussen te krijgen" is is voor mij heel prettige kennis wanneer ik me op een terrein waarvan ik (nog) weinig verstand heb.

  Dus: Als beginner ben ik het oneens met je stelling over beginners en de adviezen van een chemie specialist als bvb lucien.
  mvg
  Liset
  beantwoord
 • Ik sluit mij aan bij Sonja en Inez, en het zal me niet verbazen of ik stijg van 931 pnt. naar 936 punten. Gewoon omdat ik van me heb laten horen! Soms lijkt de correspondentie wel een race naar punten vergaren. Wij kunnen toch ook het forum naar waarde taxeren zonder te stijgen in punten?
  Het is erg dubbel deze wijze van heen en weer mailen!!
  Maar de redactie heeft het laatste woord.
  Gelukkig maar..
  Groet, Truus w.
  beantwoord
 • Laat een ieder gewoon vragen stellen en mensen die zich geroepen voelen om te antwoorden dit doen op de manier zoals zij het willen.
  De een geeft een uitgebreid technisch antwoord de ander een praktisch antwoord.
  Moet allebei kunnen.
  De hoofdgedachte is toch de vraagsteller zo goed mogelijk te voorzien van oplossingen voor het probleem.

  Die duimpjes maken het mogelijk aan te geven of je het met een vraag of antwoord eens bent, dat is veel beter dan een antwoord nog eens te geven al is het dan in andere bewoordingen.

  Frans
  beantwoord
 • volledig eens met frans
  als je maar een antwoord hebt waar je zelf mee verder kan.
  mvg
  mjk
  beantwoord
 • @ MJK C, en alle forum gebruikers. Ik ben heel blij met dit forum, vind er veel informatie en heb al veel kennis vergaard.
  Waardeer het zeer als er op een vraag gereageerd wordt, waardoor ik weer verder kan.
  Wanneer ik een reactie kan geven die voor ander weer bruikbaar is geeft ook een goed gevoel.
  Al met al is het puntensysteem niet zo relevant, maar voor ieder geldt een eigen interpretatie.
  Ik kan niet zonder...het forum.
  Groet,
  Truus w.
  beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.