ALGEMEEN > Glas > Glas in klei

Kan ik een werkstuk maken en daar glas in verwerken?
gevraagd

5 antwoorden

 • Dat is wel degelijk mogelijk, op voorwaarde dat je het glas hebt vermalen tot een korrelgrootte van onder de 1 mm. Het zorgt voor glasdruppeltjes in de scherf. Er zijn standaard kleimassa's in de handel, meestal voor steengoed temperatuur waar bijvoorbeeld bruin glasgrit is bijgemengd ter verlevendiging.
  Als je proefjes maakt moet je er voor zorgen dat je deze in eerste instantie niet rechtstreeks op de ovenplaat legt, maar bijvoorbeeld op een biscuitplaatje of een dikke laag aluminium.
  Met groet van www.michelkuipers.nl
  beantwoord
 • Hallo Dinie,
  I.p.v. glas vermalen kun je glas, b.v. van zuivere glazenknikkers,van een mooie vaas of glas,(dat gesneuveld is)ook in een washandschoentje doen en deze met een hamer bewerken, uiteraard in een kom, of emmer,zodat het glas tot fijne korreltjes is. Daarna in een potje en kun je het strooien of in de klei drukken. Het washandschoentje wel weggooien hoor!! Succes, en voorzichtigheid geboden met de scherfjes. groet, truus w.
  Bijlagen:
  beantwoord
 • Ik heb gelezen dat er boraxpoeder onder het glas moet??
  beantwoord
 • Borax is poeder, eerst glazuren, daarna het glas erop, of erin drukken en op het glas borax strooien. Borax is een smeltmiddel. Stoken op 1020°/1050°.
  groet, truus w.
  beantwoord
 • Dank je wel voor de snelle reacties!
  beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.