ALGEMEEN > Ovens > Ervaring met Rohde Ecotop 60 of Nabertherm Top 60 eco
Hallo,
Ik ben keramiekovens aan het kijken.
Ik twijfel tussen de Rohde Ecotop 60 (tot 1320°C) en de Nabertherm Top 60 eco (tot 1300°C).
Wat zijn jullie ervaringen met deze ovens?
Hoe zit het met de isolatie / hoe snel koelen ze af?
Stoken jullie wel soms op de maximale temperatuur?
Hebben jullie meevallers of tegenvallers gehad?
Alvast bedankt voor tips en advies!
Ik ben keramiekovens aan het kijken.
Ik twijfel tussen de Rohde Ecotop 60 (tot 1320°C) en de Nabertherm Top 60 eco (tot 1300°C).
Wat zijn jullie ervaringen met deze ovens?
Hoe zit het met de isolatie / hoe snel koelen ze af?
Stoken jullie wel soms op de maximale temperatuur?
Hebben jullie meevallers of tegenvallers gehad?
Alvast bedankt voor tips en advies!
12 antwoorden
-
Rohde Ecotop: superoven!
Prachtige degelijke constructie, goed afgewerkt en probleemloze werking. Afkoeling vanaf 1140 gr. tot 125 gr. in ongeveer 20 uur.
Na twee jaar gebruik nu (nog) geen sporen van slijtage of schade.
Ík ben er zeer tevreden mee! -
Dank je Frans, dat klinkt goed. Hoe vaak stook je?
Zijn er nog meer mensen met ervaring over de Rohde Ecotop 60 of de Nabertherm Top 60 eco? -
Alina, beide merken/types zijn van top-kwaliteit en zijn daardoor ook wat duurder in aankoop, maar win je terug aan verbruik en levensduurte.
-
Frans en Lucien, dank voor het beantwoorden van de vraag van Alina, want ook ik twijfel tussen die twee ovens.
Welke firma met goede service raden jullie aan? -
Annie, uit welke regio ben je ?
-
Ik woon in België, aan de kust in West- Vlaanderen, hopelijk zijn er firma's die hier leveren?
-
Dan heb je twee opties:
Colpaert: Nabertherm
Willems: Rohde -
Dank je wel, Lucien, ik zal bij die twee firma's informeren.
Mijn voorkeur gaat uit naar Rhode, ik zal eens de prijzen vergelijken.
Ik hou jullie op de hoogte! -
Hallo Annie, ook ik heb sinds een paar jaar een Rhode Ecotop 60. Zeer degelijke oven! Ik stook zeer wisselend, soms 2, 3 x per week, soms 2x per maand. Ik vind dit een betrouwbare oven en het lijkt wel of hij amper iets geleden heeft. Ziet er nog steeds als nieuw uit. Als ik stook tot 1080 graden dan duurt stoken en afkoelen ongeveer 28 uur.
Veel succes met je keuze! -
Dank je wel Nelly, zo ben ik overtuigd dat ik een goede keuze maak.
Wat jammer dat men op de website van de firma Willems geen prijs kan zien van oven.
Weet jij min of meer de kostprijs aan elektriciteit voor een stook op 1080 a.u.b.?
Altijd leuk als men vooraf wat geinformeerd is. -
Annie, even bellen kan ook hoor. Doe gelijk de groetjes aan Erik en Kari
-
Dank je wel, Lucien!
Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.