ALGEMEEN > Diversen > Tegels voor een zwembad

Dag, mij is gevraagd mee te denken om een privé zwembad te betegelen. Nu is mijn vraag, op welke temperatuur moeten de tegels tenminste worden gebakken?
Groet, Lies
gevraagd

7 antwoorden

 • Gail tegels is een bedrijf dat is gespecialiseerd in zwembadtegels. Vooral niet zelf gaan knutselen. Het kost veel te veel tijd en vereist grote technische kennis.
  beantwoord
 • De tijd kan inderdaad een punt zijn, maar stel dat ik ze toch zelf zou willen maken, wat is dan de baktemperatuur?
  beantwoord
 • Voordat je iets over baktemperatuur kunt zeggen moet je ook weten welke klei je gaat gebruiken.
  En vervolgens welk glazuur...

  Zoals Michel al aangeeft: je gaat wel een technisch avontuur aan. Dat moet je echt heel goed uitzoeken. En ik betwijfel ook of het kostentechnisch wel interessant is om zoveel tegels zelf te maken.

  Success!
  Geert
  beantwoord
 • Ik ga Creaton 254 gebruiken en inmiddels krijg ik van diverse kanten het advies om op 1250 graden te gaan zitten. Dan is de scherf in elk geval waterdicht. Ik heb ook een glazuur die geen cracqueles bevat. Ik ga verder met onderzoeken. Dank je wel voor jullie reacties.
  beantwoord
 • Lies, ik maak ook tegels. Als ik je van dienst kan zijn met informatie over mijn werkmethoden, laat dat dan even weten.
  beantwoord
 • Nog een kleine aanvulling: ivm het chloor moet je zeker ook aandacht besteden aan de chemische bestendigheid/stabiliteit van het glazuur.

  Creaton 254 op 1250 graden lijkt me geen verkeerd uitgangspunt.

  Succes!
  Geert
  beantwoord
 • Het is te simpel om er van uit te gaan dat een glazuur op zichzelf niet craqueleert. Dit hangt namelijk af van de scherf waar die op wordt aangebracht. Dus wel even testen wat dit glazuur doet bij 1250 graden op Creaton 254.

  beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.