ALGEMEEN > Stoken > Bord gaat bol staan tijdens de stook, hoe voorkom ik dat?

De borden die ik maak trekken een beetje bol tijdens de biscuit stook en nog meer bol tijdens de glazuurstook.
Ik vorm de borden door een plak klei in een ander bord te leggen, de klei die ik gebruik is fijne chamot. Biscuitstook 1020 gr. Glazuurstook 1060 gr.

3 antwoorden

  • Heeft het oppervlak van de onderkant dezelfde behandeling gehad als die van de bovenkant?
    Wanneer je slechts een kant bijvoorbeeld met een lomer gladstrijkt en de andere kant niet, dan zal de onbehandelde kant bij het drogen en het stoken meer willen krimpen dan de behandelde kant. Dat heeft te maken met het in elkaar wrijven van de zg 'kleiplaatjes'. Probeer beide oppervlakken dezelfde behandeling te geven.
    Succes ermee, www.michelkuipers.nl
    beantwoord
  • Michel, dank voor je reactie! Het is gelukt.
    beantwoord
  • Fijn dat je even iets hebt terug gemeld. Met groet
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.