ALGEMEEN > Ovens > ovenplaat zagen

Weet iemand hoe ik een ovenplaat doormidden kan zagen. Kan dit met een gewone steenzaag of moet je daar een speciale zaag voor hebben ?

6 antwoorden

  • Met een watergekoelde diamantzaag. Bij een steenhouwerij of tegelzetter..
    beantwoord
  • Ik heb met een haakse slijper met schijf om stenen te slijpen een plaat passend gemaakt voor in een oven.
    beantwoord
  • Zoals Paul zegt, met een slijptol gaat het goed. Bij de bouwmarkt kun je daarvoor een diamandschijf kopen. neem geen gladde diamantschijf maar zoals de afbeelding. Het beste is wel om de plaat te koelen met water. Daarna de plaat goed drogen voor gebruik.
    Bijlagen:
    beantwoord
  • Een diamantschijf is niet noodzakelijk; een schijf voor 'stone' voldoet, zeker wanneer de ovenplaat nog niet is gestookt. Is een stuk goedkoper.
    beantwoord
  • Mijn ervaring is dat een gewone schijf om steen te zagen het beter doet op silimanietplaten (gewone ovenplaten) dan een diamantschijf. Is inderdaad veel goedkoper.
    beantwoord
  • Ik ga aan de slag. Bedankt allemaal.

    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.