ALGEMEEN > Glazuur - algemeen > Transparant glazuur

Heb heel vaak bij kant en klaar gekochte (poeder glazuren) dat het na het bakken niet overal even glanzend is maar melkachtig. Vind dit niet mooi.
Stook op 1060 C gr.Heb al diverse merken uitgeprobeerd.Wie weet wat ik hier aan kan doen of heeft eventueel een recept voor 1060 c.
Alvast bedankt?
gevraagd

1 antwoorden

  • Als sommig delen melkachtig zijn en andere delen glimmend heeft dat vaak te maken met de dikte van het aangebrachte glazuur Marjo

    Hoger bisquit bakken kan een oplossing zijn.
    Je geeft niet aan hoe je de glazuur aanbrengt.
    Doe je dat b.v. met een kwast dan zal bij een zachte bisquit bij de eerste aanraking met de kwast daar een melkachtige plek kunnen ontstaan.

    Probeer eens je bisquit voor je gaat glazuren wat vochtig te maken met een plantenspuit of iets degelijks.


    Frans
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.