ALGEMEEN > Ovens > gasoven

Ik zit te denken om in de toekomst een gasoven aan te schaffen. Weet iemand of het veel verschil maakt om met gas te stoken ten opzichte van een elektrische oven?

6 antwoorden

 • met een elektrische oven stook je oxiderend, met gas reducerend. Dus ja, er zit wel redelijk wat verschil in. En dan met name voor de glazuurstook. Misschien wel goed om je eerst goed in te lezen of via Google eens te zoeken?
  Meer info: http://oud.klei.nl/forum/o/1046/oxiderend%20en%20reducerend%20stoken of zoek op de woorden in het kleiforum "oxiderend" en/of "reducerend".
  beantwoord
 • Kijk ook even onder de trefwoorden:
  - advies gasoven
  - ovens: advies aanschaf
  beantwoord
 • Met een gasoven stookt men oxiderend, maar kan er ook reducerend mee stoken, wat bij een elektrische oven wat omslachtiger gaat.
  beantwoord
 • Marcel, lief van je bovenstaande link te geven, maar is niet zo accuraat.
  beantwoord
 • Waarom wil je gas stoken? Kun je goedkoop van (flessen) gas komen? Iha zijn zowel gas als stroom duur. Wil je reducerend kunnen stoken? Zowel electr als gas kunnen dat, alleen bij de laatste gaat dat veel eenvoudiger zoals Lucien zegt. Heb je wel ruimte voor gasflessen? Heb je een goede afvoer voor de rookgassen? Wil je aardgas, butaan of propaan stoken? Heb je directe buren ivm soms merkwaardige luchtjes bij een gasoven?
  beantwoord
 • Stil hier. Heb ik te veel vragen gesteld? Nog eentje dan: waarom kopen en niet zelf bouwen? Eenvoudig en veel goedkoper. Zie www.vrijetijdspottenbakker.nl
  beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.