ALGEMEEN > Ovens > deur oven ombouwen tot gas en raku oven?

Ik heb een oude deuroven gekocht en wil die gaan ombouwen tot een gas oven tevens te gebruiken als raku oven. Hoe moet ik dat aanpakken. Binnen maten oven 41x38x38 cm.De gewenste maximale temperatuur is 1250 graden voor de gasstook. Waar moet het gat voor de brander komen? of zouden het 2 branders moeten zijn ivm die 1250 graden. Welke diameter? Ik wil ook reducerend kunnen stoken dan moet er een schouwgat komen aan de bovenkant, welke diameter? Kan het bij dat gat blijven of moet er een soort aflsuitbare schoorsteen op?
Hoe boor ik die gaten? van binnenuit, om de stenen niet te laten afbrokkelen tijdens het boren? of aan de buitenkant beginnend bij de staalwand? Heel wat vragen.Ik ben opzich wel handig, maar heb dit klusje nog nooit aan de hand gehad.

5 antwoorden

 • Ik ben bang dat de oven wel erg klein is. Met 10 cm deken of 11cm isolatiesteen blijft er geen werkbare ruimte over.
  beantwoord
 • Beste Eric. Ik denk dat je het niet helemaaal snapt. Er hoeft geen oven gebouwd te worden. Die is er al, er hoeven slechts enkele gaten geboord te worden in een bestaande oven. Zie verder mijn vragen
  beantwoord
 • Op www.vrijetijdspottenbakker.nl, pagina Gasoven, staat een oventje van vergelijkbare grootte. Weliswaar nieuw gemaakt van deken, maar eerdere omgebouwde electrische ovens hadden hetzelfde principe: twee branders voorin verticaal, schoorsteen achterin onderin voor downdraught effect.
  beantwoord
 • Kijk hier eens?
  https://youtu.be/Sj0JW2KsTPQ
  Of
  https://youtu.be/oWUfdwbooKU
  Of
  https://youtu.be/-QMyG8xRL6k ( hier zie je filmpje nr 1, 2 t/m 5 zijn den ik ook zo te vinden)

  beantwoord
 • Dank Gerard en Bert met jullie info kan ik zeker vooruit groet Elly
  beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.