ALGEMEEN > Breuken, scheuren kapotvriezen, restaureren etc. > gescheurd biscuit vaas
Ik heb het voor het eerst keer met handgevormd om een grote vaas, hoogte 33 cm. Na gebakken heb ik ontdekt, deze vaas (biscuit) heeft een gescheurd. Kan het reparatie of niet. Kan glazuur overheen, of niet. Wat is uw advies? met vr. groeten van Eline Jansen
1 antwoorden
-
Eline,
Mijn idee:
Tijdens het smelten van de glazuur ontstaan gassen, die door de gesmolten glazuur ontsnappen. Als de glazuur te snel afkoelt, blijven deze 'pinholes' aanwezig. Ik denk dat je de smelttemp langer moet aanhouden.
Klei werkt en vervormt op glazuurtemp meer dan op biscuittemp, zeker als de klei op glazuurtemp gaat sinteren. Een scheur in biscuit zal dus altijd erger worden in een glazuurstook.
Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.