ALGEMEEN > Meet- en regelapparatuur > cones

Ik wil Classic Crackle glazuur van Mayco gebruiken. Op het etiket staat: branden tot 'shelf cone 06 (999C)'. 'High firing cone 06' levert volgens het etiket een vagere kleur en minder lijntjes. Wat is het verschil tussen 'shelf cone 6' en 'high firing cone 06'?

En zou ik dit glazuur ook tot 1060 kunnen branden?

Ik heb deze vragen ook aan de producent gesteld, maar ik kreeg geen duidelijk antwoord. Hopelijk kan iemand mij hier wel verder helpen.
gevraagd

2 antwoorden

 • Susi,
  Als je op
  http://ceramic-materials.com/cermat/education/193.html
  kijkt, zie je wat de invloed van de opstooksnelheid kan zijn op de uiteindelijke 'echte' temp als een kegel smelt. M.a.w. het is nogal relatief wat de aanduiding op een etiket is: gewoon proberen met wat voorzorgs-maatregelen (tegen druipen e.d.).
  Een shelf cone is volgens mij een grote cone die je in een prop klei zet (of eentje met een voetje eraan). Een Orton 06 is dan inderdaad ongeveer 1000 graden. High fire cones zijn de steengoed cones en daar bestaat geen 06, maar de 6: ongeveer 1200 graden. Ik begrijp dus niet wat hier bedoeld wordt, ik kan me bijna niet voorstellen dat dit glazuur zo'n breed bereik heeft.
  Bert
  beantwoord
 • Susi

  klik eens op deze link daar is/was een discussie over Mayco glazuren.

  http://oud.klei.nl/forum/showthread.aspx?tid=4562

  Misschien kun je inlichtingen krijgen op dat adres die ik daar heb neergezet

  Frans
  beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.