ALGEMEEN > Stoken > stoken zonder biscuitstook
Als ik de oven op laat lopen met 150 graden naar 600 en dan doorstook naar 1150 graden is dit dan te snel of niet?
2 antwoorden
-
Het snel of niet snel opbakken is sterk afhankelijk van het type werk;klein werk kan sneller opgestookt worden dan groter werk,hol werk weer sneller als massief werk,en aardewerk sneller dan porselein.
Op zich is je stook programma niet te snel.Juist in het traject van 20-600graden dient de oven afgeremt te worden omdat de temperatuur zeer snel oploopt als de oven op voluit zou staan.Vanaf 600 loop de temperatuur veel langzamer op, bij een oven die voluit gaat.
Rob -
Dank je wel Rob voor je reactie..dan weet ik in elk geval zeker dat het niet verkeerd is. Ik zal je beschrijving van bepaalde werkstukken voortaan meenemen..hoewel ik massief werk idd altijd al heel langzaam liet drogen en stoken.. maar porselein bv neem ik met biscuit normaal altijd gewoon mee...
Nathalie
Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.