ALGEMEEN > Raku, Naked raku, Pitfire > rauwe scherf in raku-oven

heb vaas van ongeveer 40 cm hoog die ik niet kan biscuit bakken in mijn elektrische oven, (te klein)
Kan ik stoken met 100° per uur omhoog, tot 500° en dan volle bak, dat lijkt me lang om te rakuen. Iemand een idee hoe lang ik bezig blijf?
gevraagd

2 antwoorden

  • Lucienne, gewoon biskwie stoken in je raku-oven met hetzelfde stooktraject als in de elektrische oven. Nadien raku stoken. Let wel: als je de 950°C hebt bereikt, de brand-ingang en het schouwgat direct goed afsluiten met een prop vuurvast deken.
    beantwoord
  • Ik heb een schaal. die niet in mijn elektrische oven paste, in de raku oven biscuit gestookt, gewoon langzaam tot een graad of 700 (deels met de deksel half erop) en daarna sneller. Ik heb het stookgat niet afgedekt bij het afkoelen. De schaal is gelukt. Het was een warme windstille dag.
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.