ALGEMEEN > Techniek > scheur in schaal opvullen met glaskorrels?
Ik heb een grote schaal biscuit gebakken , met een scheur. Ik bedacht een experiment om de scheur tijdens raku stoken op te vullen met glas korrels in de hoop dat die er in smelten. Heeft iemand hier ervaring mee en waarmee zou ik de glas korrels het beste kunnen "lijmen "op de plaats waar ze moeten komen?
4 antwoorden
-
Danielle, hoe erg ook, maar dit werkt niet. De schaal zal nog verder barsten.
-
Danielle,
Wanneer je afziet van de raku stook en gewoon oxiderend stookt,dan zou het mogelijk een oplossing zijn om dmv;een transparant glazuur aan te brengen,daarna het glas erin drukken, o.a. op de plek van de scheur en dan op het glas Borax strooien.
Borax is een smeltmidddel op glas,(lijkt op poedersuiker),aanbrengen met een lepeltje.
Stoken op 1020°.
Misschien redt dit je schaal en krijg je nog resultaat van je werk.
Succes,gr,truus w. -
Ik zou geen tijd verspillen aan pogingen tot reparatie. Maak gewoon een nieuwe schaal, zonder scheur.
-
Als je toch iets wil probren maak dan een pasta van kwarts en waterglas en vul daar de scheur mee op.
Het spul wordt keihard en werkt als een soort van lijm.
De reparatie blijft wel zichtbaar onder eeb transparante glazuur.
Een nieuwe schaal maken geeft beslist kans op een beter resultaat.:-)
Frans
Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.