ALGEMEEN > Stoken > ovenvast aardewerk
Weet iemand hoe heet je moet stoken om ovenvast aardewerk te maken?
Om te gebruiken in de keuken voor ovenschotels.
Of hangt dat van de kleisoort af?
Om te gebruiken in de keuken voor ovenschotels.
Of hangt dat van de kleisoort af?
4 antwoorden
-
Hangt wel degelijk van de gebruikte klei af. De beste keuze volgens mij is een steengoedklei met hoog Al²O³ - gehalte wat men onder de bovengrens moet stoken.
-
Lucien, kun je me een kleisoort aanraden?
Ik kan het niet goed terugvinden op internet. Vind wel de formule, maar dan.... -
Al²O³ > 25 % is aan te bevelen. Er mag ook Fe²O³ in zitten, maar niet reducerend stoken.
www.witgert.de/download/Technische-Daten.pdf
Als je een leverancier vind die dit merk intrekt, kan je zien wat deze in huis heeft. -
dank Lucien, dit is me duidelijk geworden. Ik ga aan de slag!
Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.