ALGEMEEN > Stoken > Voorstoken met biscuitstoken
graag wil ik weten hoe men voorstookt voor biscuitbakken. Nu moet is soms weken wachten voor mijn klei werkstuk droog is. Tot hoeveel graden mag ik stoken in mijn oven en hoe lang? Wie weet hier een antwoord op?? Alvast hartelijk dank!
2 antwoorden
-
Beste Tinneke,
voorstoken is en blijft riskant, het is altijd beter om uw stukken gelijkmatig en niet geforceerd te laten drogen. Doch in de vochtige winters die we de jongste tijd kenden is dat niet altijd evident. Het voorstoken doe ik in mijn gasoven, met het kijkgat en de afvoer open en zelfs de deur op een kier. De temperatuur laat ik niet hoger gaan dan 75 ° daar op 100° het overgebleven water in uw stuk zou beginnen koken met het bekende nefaste effect.
Dit hou ik één tot soms anderhalve dag aan, te zien welke stukken en hoe vochtig ze nog waren als ze in de oven gingen.
succes
Studio Brikat
Vandamme Kathy -
Voorstoken wordt door mij alleen bij klein werk gedaan ,best op de kachel je bereikt dan een temp van ca 80 moet nu eten bel je lateri
Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.