ALGEMEEN > Stoken > porseleinen borden

De (grote, platte) borden die ik van porseleinklei heb gegoten en biscuit gebakken, komen steeds vervormd uit de (electrische) oven.
Hoe kan ik dit voorkomen?
gevraagd

1 antwoorden

  • Hoi Carin

    Je stelt een vraag die veel vragen oproept.

    Worden ze al vervormd bij het bisquit bakken?
    Staan ze wel op een vlakke plaat?
    is de onderkant van je borden goed vlak? testen op een glasplaat.
    Staat een kant van je borden niet te dicht bij de elementen van de oven?
    Soms als je de oven al vaak gebruikt hebt gaan de elementen op plekken wat dichter bijelkaar zitten waar dan een "hete plek"ontstaat.
    Stook je niet te hoog?
    Als je "bone china"gebruikt is die temperatuur heel belangrijk evenals het pendelen.
    Staan je borden op een beetje zand of aluminiumoxyde
    om zo de krimp op te vangen?

    je ziet er zijn veel omstandigheden die er voor kunnen zorgen dat je borden vervormen.

    Frans
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.