ALGEMEEN > Klei - algemeen > Manier om klei NA het bakken steviger te laten zijn?
Misschien een stomme vraag, maar heeft iemand een tips om de klei NA het bakken steviger te laten zijn.
Toevoegingen maken de klei tijdens het verwerken meestal steviger.
En hoger bakken maakt klei ook steviger, maar heeft iemand nog meer tips voor mij?
Of welke klei is aan te raden?
Ga zeer fijn werk maken dat erg fragiel is, maar wil toch dat het gaat slagen.
kleigroet,
Marion
Toevoegingen maken de klei tijdens het verwerken meestal steviger.
En hoger bakken maakt klei ook steviger, maar heeft iemand nog meer tips voor mij?
Of welke klei is aan te raden?
Ga zeer fijn werk maken dat erg fragiel is, maar wil toch dat het gaat slagen.
kleigroet,
Marion
5 antwoorden
-
Beste Marion,
wel eens gehoord van T material.
ik heb er geen ervaring mee maar heb wel positieve geluiden erover gehoord.
groeten
Hans -
hallo Hans.
Weet je of dat toevallig in de industrie gebruikt wordt?
Meen dat het heel hoog gestookt moet worden.
Weet je misschien waar ik meer aan de weet erover kan komen en waar men het verkoopt?
Marion -
Dag Marion.
Voor zover ik weet wordt het niet industrieel gebruikt
Het is verkrijgbaar bij de keramiek groothandels
Even bellen of ze het op voorraad hebben
Het moet/kan hooggestookt worden.
Zoals ik al zei ik heb geen gebruikservaring
groeten
hans -
Dat klinkt interessant om uit te gaan proberen.
Hartelijk bedankt voor de snelle reactie
Groet,
Marion -
Hallo Hans,
Zoals je (misschien) , gelezen hebt, heb ik wat kleihandels gevraagd. Uiteindelijk hebben ze het in Haarlem.
Ga dus experimenteren.
Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.