ALGEMEEN > Stoken > steengoed bakken

heeft iemand voor mij en goede raad hoe ik schoteltjes op steengoed temperatuur moet bakken?Ik kan ze niet op triangels zetten toch?maar hoe moet tdan?ik wil ze natuurlijk helemaal glazuren.

gevraagd

1 antwoorden

  • Dag Trudy,

    Inderdaad op steengoed gebruik je geen triangels. De schoteltjes zouden daardoor vervormen.
    Als de schaaltjes een standring hebben dan zorg je er voor dat daar geen glazuur op zit.
    Zonder standring moet je zorgen dat de hele onderkant schoon is.
    Als het niet goed schoon is bakt het vast en dan kan je het meestal weggooien vanwege de beschadigingen.
    Wat je ook kan doen is een laagje batwash op je ovenplaten doen. Dat helpt voorkomen dat iets vastbakt.
    Mijn recept voor batwash:
    2 delen aluminiumhydraat
    1 deel kaolien
    2 % tylose
    Droog mengen en daarna aanmaken met water
    Opbrengen met een brede platte kwast.
    Bij vookeur twee dunne lagen ipv een dikke.
    Een dikke laag heeft de neiging tot bladderen
    succes
    Hans
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.