ALGEMEEN > Diversen > Productiecapaciteit gezocht.

Dag allemaal.

Mijn vrouw en ik hebben een bedrijfje dat gespecialiseerd is in grafisch- en productontwerp (keramiek is een van de dingen die we doen). In een dolle bui hebben we 3/4 jaar geleden besloten een keramiekwerkplaats in te richten en zijn aan het experimenteren (oefenen) geslagen. gevolg is dat we nu een aantal prototypes hebben gemaakt die we aan de man willen gaan brengen. Om ervoor te zorgen dat het een en ander betaalbaar blijft voor consumenten en we voldoende marge overhouden na verkoop via een winkel moeten we onze ontwerpen in een grotere oplage gaan produceren. De vraag is echter waar. We zijn bekend met Cor Unum, de porceleinen fles, goedewaagen, en tichelaar maar we vragen ons af of jullie meer adressen hebben die in tegen een concurrerende prijs ons werk zouden kunnen produceren. Als voorbeeld producten heb ik een aantal afbeeldingen bijgevoegd. Het gaat uitsluitend over gietwerk. De eerste oplages zou afhankelijk van de prijs 100 tot 250 stuks moeten bedragen. Jullie reacties worden zeer gewaardeerd.

http://www.miekedingen.nl

Groet,
Roy en Mieke Letterle-Meijer

P.s. Omdat het bij de categorie geen afbeeldingen ingevoegd kunnen worden heb ik deze post hier geplaatst.
gevraagd

5 antwoorden

  • Dag Roy en Mieke,

    Een concurrerende prijs zal niet makkelijk zijn.
    De meeste gietbedrijven in Nederland zijn gesloten.
    De paar die nog bestaan kunnen alleen overleven als ze een bepaald prijsniveau handhaven.
    In het buitenland, Tjechie, Marokko, China, zijn de lonen laag en kan je dus goedkoop laten produceren.
    Kwaliteit en betrouwbaarheid is dan natuurlijk het probleem waar je tegen aan loopt.
    In Nederland ken ik geen kleinschalig gietbedrijf, wie weet bestaan ze nog.
    Veel succes
    Hans
    beantwoord
  • Hallo Roy en Mieke,

    Stel je vraag eens aan : info@ceramic-studio.net . Dit is een atelier in Praag en kan dit soort werk aan, denk ik. Dat is bij Ana en Ivo.
    Waar ze dit soort werk ook op bestelling maken is in Deruta, Italië. Daar moet je gaan Googlen. Voor Spanje gaan googlen in Bisbal. Dat zijn echte keramiekcentra. Niet direct om de hoek, maar zoals Hans reeds aanstipte: hier onbetaalbaar of onbestaande. De wereld is een dorp, niet toch ?
    beantwoord
  • Ik kom misschien wat laat met mijn reactie, maar kan misschien wel helpen.

    Zelf heb ik een bedrijfje in handgemaakte tegels in Vlaanderen www.stillis.be We zijn nog geen jaar bezig en zitten volop in de fase van de produktontwikkeling. We zoeken maw nog naar 'onze' tegel. Toch hebben we al productie en verkoop.

    Onze productie vindt plaats in een zogenaamd arbeidszorgatelier. Arbeidszorg is de onderste trap van de sociale economie. Sociale economie in Vlaanderen bestaat uit beschutte werkplaatsen (voor personen met een fysieke of mentale handicap), sociale werkplaatsen (voor langdurig werklozen) en arbeidszorg (voor personen die de werkdruk in de andere twee niet aankunnen).

    Het zijn allemaal gesubsidieerde werkplaatsen waar diensten en goederen gemaakt worden voor de privésector. Een bedrijf voor een opdracht in een beschutte werkplaats 10 of 11 € per uur. Wij betalen binnen arbeidszorg nog heel wat minder.

    Een werkuur van een ongeschoolde arbeider in Tsjechië of Polen kost tegenwoordig 7,5 € Als je rekening houdt met allerlei transport-, vertaal-, export- en overheadkosten voor productie in het buitenland, kan een arbeidsintensief als het onze vanuit West-Europa toch concurreren met lageloonlanden.

    Misschien is er in Nederland ook sociale economie ?

    Een belangrijk nadeel is dat het om HEEL eenvoudige taken moet gaan. Zeker in een arbeidszorgatelier (wat de onderste trap is). Het mag geen talent of veel technische kennis vragen. Er zijn natuurlijk begeleiders aanwezig met meer vaardigheden dan bv een psychiatrisch patiënt met een jarenlange depressie, maar zij kunnen niet alle werk doen en het zijn geen keramisten.

    Misschien, heel misschien, kunnen wij wel samenwerken ? Onze email : info@stillis.be


    beantwoord
  • Hallo,

    Beetje laat, maar ik zag jullie oproep
    mijn bedrijf is ingesteld op productie /uitvoering van kleinere oplage,s,
    mocht je nog capaciteit nodig hebben, kan je kontact opnemen.
    beantwoord
  • Hoi, misschien kun je bij Jac. de Vries, Bonaparte in Gouda terecht. Dit is een zelfstandig gietatelier. Zijn adres staat ook bij de commerciele advertenties. Succes,
    Ria Moorman
    beantwoord

Deze vraag is gesloten, er kunnen geen antwoorden meer aan worden toegevoegd.